Om man nämner Trysil och cykel i samma mening så börjar det vattnas i munnen på många cyklister. Trysil Bike Arena har över 100km med stigar som passar alla i familjen.

Jag har varit där två gånger. Första gången var i samband med min resa till Rörbäcksnäs. Då åkte vi till Trysil över dagen för att cykla. Andra gången var med min 5åriga son som sällskap och då sov vi där två nätter.

Joel efter att några i gänget cyklat vilse på fjället och istället hittat minst sagt teknisk cykling. 

Trysil med kompisgäng

När vi åkte från Rörbäcksnäs värmde vi upp med några leder i Gullia. Det är den delen där man får ta sig fram genom att själv trampa. I skogen ligger MÄNGDER med cykelstigar utspridda. Allt från enkla gröna till smått livsfarliga svarta. Vi körde några blandade blåa och röda där vi inte var särskilt kaxiga på de sistnämnda. Överlag riktigt rolig cykling som passar alla.

När liften öppnade åkte vi upp för att få göra några åk i Magic Moose. Magic Moose är en 7km lång flow-trail. Flytsti som de säger i Norge. Efter att ha tagit liften upp blir du belönad med doserade kurvor efterföljt av doserade kurvor. När du tagit dig genom det så har du doserade kurvor och lite fler doserade kurvor. Den här stigen funkar för alla. Är du duktig kan du utmana dig genom att åka fort, tekniskt och hoppa. Är du nybörjare kan du sakta ta dig ned. Halvvägs finns ett mysigt litet cafe som säljer mat och dricka och glass.
Grejen med Magic Moose är att den får dig att känna dig duktig. Riktigt duktig. Och doserade kurvor ÄR riktigt riktigt roligt.
Vi avslutade dagen med ytterligare någon vända i Gullia innan vi kände oss klara för dagen som vi avslutade på Peppes Pizza. (Om nom nom! Släng dig i väggen svensk pizza!)

Sherwood forest. Det snyggaste bygget?

Trysil som förälder

Andra gången hade jag med mig min 5åriga son. Han fick en ny cykel i somras och efter det har vi cyklat mycket tillsammans. Men det här var första gången som vi åkte på lite mer tillrättalagd cykling.

Vi tog bilen upp och kom fram precis i tid för lite mat. Vi hade kollat innan och såg att Happy Faces erbjöd den fantastiska kombon: Sushi och hamburgare. Den här gången valde vi båda burgare, de hade fantastiska Halloumiburgare! I Norge!
Vi hann prata lite om morgondagens cykling medans vi åt och var båda två spända över vad vi skulle göra. Sen checkade vi in på hotellet. SAS Radisson Blue Trysil är ett fantastiskt hotell. Det känns lyxigt och har en fantastisk service. Vi njöt i hotellrummet under kvällen och somnade gott i sköna sängar.

Dagen efter vaknade vi upp till ett mulet och småkallt Trysil. Men vi var väldigt peppade och var tidigt ute på stigarna för att cykla. Som uppvärmning tog vi pump-tracken precis vid starten i Gullia. Så här tidigt på morgonen var vi ensamma där och Eskil njöt av att cykla runt. Sen var det dags för lite mer skogscykling. Vi tog flera gröna och blåa leder och vi gillade nästan alla. Leden Rock n Roll erbjöd lite väl utmanande rot och stencykling i början men kompenserade sen upp det med skönt doserade kurvor. Pappa det här är jättekul, ropade han och susade iväg.


När liften sen öppnade åkte vi upp för att köra Magic Moose. Med tanke på vädret hade vi inte köpt något dagskort innan vi hade känt på vindarna. Det visade sig vara smart då de sena semestervindarna inte bara var starka, de förde med sig snö också! Vi stannade inte många sekunder för att kolla på utsikten innan vi åkte ner.

Och ja. Magic Moose funkar när man är fem år. I början gick det sakta och de doserade kurvorna var lite läskiga. Men sen började det lossna. Vi stannade på cafet halvvägs ner för att värma oss och dricka lite varm choklad. Mysigt. Men ingen av oss hade någon ro att sitta kvar. Så vi åkte vidare ner. Nöjda konstaterade vi att vi gärna åker Magic Moose fler gånger, men då ska det vara bättre väder. Nu hade snön som tidigare sakta singlade sig ner övergått till ett ganska så surt regnväder så vi gick tillbaka till hotellet för att bada och roa oss. Resten av dagen spelade vi pokemon och myste.

Dag två spenderade vi i Gullia. Det var några stigar vi inte hade provat dagen innan. På eftermiddagen får grabben lite av ett psykbryt och jag inser att vi har cyklat nästan två mil utan att ha ätit särskilt mycket. Snabb mat och mera pokemon så var humöret strax på topp igen. Direkt utanför hotellet låg deras egna lilla bikepark som hade flera hopp och hinder som passade alldeles utmärkt för en femåring, så vi spenderade resten av dagen där.


Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *